Cijene veće 1,8 odsto

Dodajte komentar

Mjesečna inflacija u septembru, mjerena indeksom potrošačkih cijena iznosila je 0,1 odsto, dok je godišnja inflacija iznosila je 1,8 odsto, pokazuju podaci MONSTAT-a.

Najveći uticaj na mjesečnu stopu inflacije imali su rast cijena: čvrstih goriva (drva za ogrijev), goriva i maziva, povrća, obuće, odjeće, duvana itd.Podaci MONSTAT-a su pokazali da su u septembru poskupili: stanovanje, voda, struja, gas, prevoz, odjeća i obuća, alkoholna pića i duvan, rekreacija i kultura.

Pad cijena zabilježen je u uslužnim djelatnostima, cijenama hrana i bezalkoholnih pića.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Cijene proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori u septembru 2013. godine u odnosu na avgust iste godine bile su u prosjeku više za 0,2 odsto.

“Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda su u septembru 2013. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine bile niže za 0,4 odsto, dok su u odnosu na decembar 2012. bile niže za 0,6 odsto”, pokazuju podaci MONSTAT-a, prenosi portal rtcg.me.

Stopa rasta cijena proizvođača industrijskih proizvoda u periodu januar-septembar 2013. u odnosu na isti period prethodne godine iznosila je 2,5 odsto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *