SB želi da uštedi 400 miliona dolara

Dodajte komentar

Svjetska banka (SB) planira da restrukturiranjem uštedi 400 miliona dolara u naredne tri godine, navodi Frans pres.

„Planira se ušteda 400 miliona dolara u periodu od tri godine, od ukupno 500 milijardi dolara koliko je godišnje potrebno za funkcionisanje SB i njenih pet ogranaka“, rekao je neimenovani izvor na koji se poziva agencija.Na pitanje da li će nova strategija dovesti do smanjenja broja radnih mjesta, izvor je naveo da banka traži načine da minimalizuje otkaze. SB trenutno zapošljava oko 10.000 radnika u više od 120 zemalja.

Banka je ove godine postavila cilj da do 2030. iskorijeni ekstremno siromaštvo na globalnom nivou, pomoću podizanja prihoda za 40 odsto najsiromašnijih u svijetu.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

„Moramo nastaviti da rastemo da bismo ostvarili ciljeve vezane za smanjenje siromaštva i povećanje blagostanja i to je ono što je cilj ove strategije, da pomogne banci u ostvarenju planova“, naveo je sagovornik agencije, prenosi Capital.

„Pokazalo se da na svakih 100 miliona dolara koje uspijemo da reinvestiramo, možemo da pribavimo dodatnu milijardu u vidu kredita Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD)“, dodao je on.

U strateškom planu kog je SB ove nedjelje dostavila zemljama članicama, banka navodi da mora postati selektivnija u izboru razvojnih projekata.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *