Njemački bogataši nikad bogatiji

Dodajte komentar

“Nikada prije superbogataši nisu bili bogatiji nego danas, nikada prije nije bilo ovoliko milijardera, čak 135, što je rekord”, navodi magazin Menadžer, koji je sastavio listu 500 najbogatijih Njemaca, prenosi Frans pres.

Zajedničko bogatstvo 100 najimućnijih njemačkih milijardera uvećano je za 5,2 odsto u odnosu na prethodnu godinu na 336,6 milijardi eura, premašivši prethodni rekord od 324,6 milijardi iz 2008, uoči početka svjetske ekonomske krize.

Na vrhu liste su osnivači lanca supermarketa Aldi, koji računa na štedljivost mnogih Njemaca. Jedan od osnivača Aldija, Karl Albreht (93) “težak” je 17,8 milijardi eura i najduže se nalazi na vrhu neke liste bogataša u svetu. Na Forbsovoj listi bogataša, nalazi se na 18. mestu.

Na drugom mestu nalaze se porodice Tea Albrehta Juniora i njegovog pokojnog brata Bertholda, suosnivača kompanije Aldi Nord, u čijem je vlasništvu i američki maloprodajni lanac Trejder Džo.

Na trećem mestu sa 13 milijardi eura nalazi se Diter Švarc, vlasnik rivalskih lanaca Lidl i Kaufland.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Među bogatašima na listi su i osnivač softverskog giganta SAP Haso Platner sa 6,2 milijarde eura, predsjednik kompanije za proizvodniu igračaka Plejmobil Horst Brandšteter sa 1,35 milijardi i bivši šampion Formule 1 Mihael Šumaher sa 650 miliona eura.

Menadžer sastavlja listu na osnovu procjene vrijednosti kapitala, akcija, umjetnina i imovine u vlasništvu bogataša.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *