Herceg Novi čeka tri miliona eura od zakupa na Luštici

Dodajte komentar

Britansko nordijski konzorcijum Nord Star uplatio je dio novca za prvih deset godina 99-ogodišnjeg zakupa na lokaciji Donji Klinci na Luštici. To je četri godine od potpisivanja ugovora o zakupu ovog konzorcijuma sa Vladom Crne Gore.

“Ta uplata bila je uslov za ispunjenje ugovora, odnosno da bi počela primjena postpisanog protokola, pa je prvobitno bilo uplaćeno 600.000 eura, a nedavno i dadatnih tri milona eura”, potvrdio je za Radio Jadran savjetnik predsjednika opštine, Vladimir Mračević.

Preusmjeravanje ovih sredstava, koja po potpisanom ugovoru između opštine Herceg Novi i Vlade pripadaju lokalnoj samoupravi, još se očekuje.

“Biće uložena u izgradnju infrastruktrue na Luštici, novu trafo stanicu sa dalekovodom spojenim kod Kumbora, zatim vodovodnu mrežu, kao i putnu infrastrukturu”, objašnjava Mračević.

Detalji ugovora naćiće se pred hercegnovskim odbornicima na sljedećem zasjednju, kada će sve biti i ozvaničeno. Znaće se i dinamika radova na realizaciji projekta vrijednog 210 miliona eura. Na površini od oko pola miliona kvadrata treba da bude izgrađen luksuzni hotel sa 29 vila.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Finansijeri iz Kuvajta zainteresovani su da se priključe Konzorcijumu Nord Star u izgradnji turističkog kompleksa na Luštici, što je predočeno krajem avgusta na sastanku koji je Nord Star organizovao u Kotoru sa partnerima.

Oni su iskazali veliko interesovanje za izgradnju hotelsko-turističkih sadržaja na 520.000 kvadrata zemljišta na Luštici. Sastanku su prisustvovali i predstavnici kompanija iz Njujorka, zainteresovani za ulaganja na površini od 70.000 kvadrata budućeg kompleksa na poluostrvu.

“Finansijeri iz Kuvajta su pokazali veliko interesovanje za ovu atraktivnu lokaciju, a svakako da je tome doprinijela i investicija Azmont-a u Kumboru”, izjavio je tada predsjednik Opštine Herceg Novi, Dejan Mandić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *