"Fića" slavi prvi rođendan

Dodajte komentar

Kompanija Fijat automobili Srbija (FAS) proslavila je u Beogradu godinu dana proizvodnje modela “fijat 500L”.

Generalni direktor kompanije Antonio Čezare Ferara rekao je da su u ovoj godini postignuti izvanredni rezultati i da je zadovoljan prodajom tog modela u Srbiji, kao i na drugim tržištima.

On je rekao da je u Srbiji prodato oko 2.000 automobila i da u kompaniji vjeruju da će prodaja u Evropi i SAD biti na planiranom nivou.

Ferara je na svečanosti u Belom dvoru, kojoj je prisustvovao i ministar sporta Vanja Udovičić, rekao da je zahvaljujućim novom modelu industrija automobila u Srbiji zauzela značajno mjesto i da je FAS sa 3.000 radnika jedan od najvećih poslodavaca i stranih investitora u Srbiji.

“Sve vrijeme smo vjerovali u naš tim i dobar i kvalitetan proizvod”, rekao je Ferara i podsetio da 1, 2 milijarde eura uloženo u opremanje fabrike u Kragujevcu.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Komercijalni direktor kompanije “Fiat automobili Srbija” Džeri Klark podsjetio je da je distribucija prvih modela Fijata 500 L počela u septembru prošle godine i da je najprije počela prodaja u Srbiji i Italiji a onda i na drugim tržistima u Evropi i šire.

Danas se, kako je kazao, Fijat 500 L može vidjeti u više od 100 zemalja, pa samim tim, predstavlja globalni automobil.

On je na svečanosti u Belom dvoru rekao da je za samo godinu dana porodica “500L” porasla za dva nova člana – “500L living” i “500L treking” koji može da primi sedmoro putnika i odličan je kao porodični auto.

Klark je naveo da sa Fijatom 500 L, kompanija ima 10 odsto učešća na tržištu automobila.

On se zahvalio svim partnerima i saradnicima na podršci, a nakon obraćanja predstavljeni su partneri i prvi korisnici modela Fijata 500 L, među kojima su brojne kompanije koje 500 L koriste kao službeni automobil, sportisti…

Italijansko-srpska kompanija “Fiat automobili Srbija” je, prema podacima ministarstava finansija i privrede, najveći srpski izvoznik, a prema poslednjim zvaničnim podacima, do početka jula izvezeno je oko 80.000 automobila “500L”.

Cijena modela sa pet sjedišta i dizel motorom je 13.650 eura, dok je za “500L treking” sa benzinskim motorom potrebno izdvojiti 13.900 eura.

Zvanična prodaja modela “500L” počela je 22. septembra 2012. godine.

b92.net

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *