Austrijski investitor želi "Hypo"?

Dodajte komentar

Bečki dnevnik “Kurir” tvrdi da je austrijski investitor Roni Pečik zainteresovan za kupovinu šest sestrinskih banaka austrijske “Hypo Alpe Adria” na Balkanu.

Pečik je, međutim, demantovao te napise.

List ističe da u bankarskim i političkim krugovima kruže “intenzivne glasine” da bi Pečik uskoro mogao ostvariti veoma unosan posao.

On bi, kako piše dnevnik, od Republike Austrije trebalo da otkupi banke “Hypo Alpe Adria” na Balkanu, i to za povoljnu cijenu sa šansom da profitira kada ih kasnije bude pojedinačno prodavao.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Neimenovani eksperti iz bankarskog sektora potvrdili su “Kuriru” da je Pečik među malobrojnim zainteresovanima koji nameravaju da učestvuju u kupovini banaka Hypo na Balkanu. Pečik je, međutim, demantovao bilo kakvo interesovanje.

“Nemam interesovanje i ne želim da kupim bilo kakvu banku”, podvukao je on dodajući da nije dao ni ponudu.

Portparol “Hypo Alpe Adria” Nikola Donig je rekao da je trenutno u toku postupak ponude sa više interesenata, kao i da još nije pokrenut formalni postupak predaje ponude i da ne postoje nikakvi favoriti. Do kraja godine se očekuje fiksna ponuda.

Hypo banka želi 800 do 900 miliona eura za šest sestrinskih banaka na Balkanu, što eksperti smatraju, kako ističe “Kurir”, prevelikom cijenom, jer se banke širom svijeta trenutno gotovo ne prodaju.

Ministarstvo finansija Austrije, kako tvrdi list, razmatra i mogućnost njihove pojedinačne prodaje sestrinskih i navodi da je “Erste” banka zainteresovana da preuzme “Hypo Srbija”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *