Air Serbia neće raditi sa Jat tehnikom?

Dodajte komentar

Jat tehnika nije dio sporazuma Vlade Srbije sa Etihadom, jer je samostalna i nezavisna kompanija. Ugovor  koji je  potpisan sa Jatom  za održavanje njihovih aviona važi do kraja ove godine i od nedavno obuhvata i air bus-ove letilice koje će u toku oktobra stići za Air Serbiu, rekao je za Politiku Srđan Mišković, generalni direktor Jat tehnike.

Dalja saradnja sa Jatom, odnosno Air Serbiom nije sasvim sigurna. Zbog toga, kako kaže Srđan Mišković, rukovodstvo Jat tehnike ne gubi vrijeme i uveliko traži potencijalne partnere, kako bi uposlili sve kapacitete, prije svega 960 radnika, ukoliko Air Serbia ne bude željela saradnju sa njima.

„Nadamo se daljoj saradnji, jer oni nemaju prirodniju, ni bolju opciju od toga da mi održavamo avione koji su na beogradskom aerodromu. Ali, za sada je gotovo izvjesno da će dio takozvanog linijskog održavanja raditi neko drugi, a ne mi“, kaže prvi čovjek Jat tehnike za Politiku.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Rukovodstvo Air Serbia nije željelo da komentariše eventualni nastavak saradnje sa Jat tehnikom, a promjene u novoj nacionalnoj avio-kompaniji se nastavljaju. Kako kažu, očekuju da novu strukturu naprave do kraja oktobra, navodi ovaj list.

Ipak, kako Politika saznaje socijalni program je završen i za dobrovoljni odlazak se prijavilo nešto više od 360 zaposlenih od oko 1.200 radnika koliko je Jat imao. Ono što slijedi je prijava za radna mjesta u novoj sistematizaciji Air Serbia, a za one koji ne budu ispunjavali uslove biće raspisan drugi krug socijalnog programa.

Sporazum o strateškom partnerstvu sa Etihadom potpisan je prvog avgusta, čime je ova kompanija postala vlasnik 49 odsto Air Serbia, dok je u vlasništvu Srbije 51 procenat.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *