Hipotekarna banka predstavila jedinstvenu beskontaktnu platnu karticu

Dodajte komentar

Hipotekarna banka predstavila je novu platnu karticu iz svog Premium programa –Debit MasterCard® PayPass™, i na taj način je omogućila crnogorskim građanima, da po prvi put, koriste inovativnu beskontaktnu platnu tehnologiju, ne samo u Crnoj Gori već i širom svijeta. Oslanjajući se na partnerstvo sa kompanijama MasterCard i Crnogorski Telekom i prateći trendove vezane za nove tehnologije, Hipotekarna banka je svim kupcima putem beskontaktne platne tehnologije MasterCard® PayPass™ omogućila značajnu uštedu vremena prilikom plaćanja, zadržavajući sve povoljnosti pri plaćanju kao što su popusti i plaćanje na rate, koje je nudila dosadašnja Premium kartica.

„Predstavljanje Premium Debit MasterCard® PayPassTM kartice u Crnoj Gori dio je misije naše banke koja podrazumijeva veliku posvećenost svojim klijentima uvođenjem novih tehnologija i konstantnim radom na poboljšanju svih usluga. Debit MasterCard®  PayPassTM kartica iz našeg Premium programa je rezultat uspješnog partnerstva Hipotekarne banke sa MasterCard i Crnogorskim Telekomom. Sa ponosom možemo reći, da će plaćanje putem MasterCard PayPass beskontaktne platne tehnologije, crnogorski kupci značajno uštedjeti vrijeme što je od izuzetne važnosti za korisnike koji imaju puno dnevnih obaveza ili često putuju. Korišćenjem nove Premium kartice mogu se ostvariti popusti na preko 600 prodajnih mjesta u Crnoj Gori i značajno uštedjeti novac i vrijeme“ rekla je Ana Golubović, izvršni direktor za komercijalne poslove Hipotekarne banke.

Portalu Analitika je kazano da je vrijednost projekta oko 70.000 eura, a da njegova implementacija traje dvije godine.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Na svakom mjestu gdje se nalazi MasterCard PayPass simbol na beskontaktnom čitaču korisnici mogu da prislone PayPass™ karticu i na taj način izvrše plaćanje. Zahvaljujući tehnologiji zaštitnog kodiranja Debit MasterCard®PayPass™ kartica je bezbjedna koliko i regularna čip kartica. Ako nema simbola, PayPass™ kartica  se može iskoristiti i provlačenjem kroz terminal, kao standardna čip kartica.

Nova kartica se može koristiti u 57 država svijeta:  Za razliku od prethodne Premium kartice koja se mogla koristiti samo u Crnoj Gori, novim karticama moguće je izvršiti plaćanja na svim prodajnim mjestima koja podržavaju plaćanje MasterCard karticama kako u zemlji tako i u inostranstvu. Debit MasterCard®  PayPassTM karticom se može plaćati beskontaktnim putem na  1,2 miliona prodajnih mjesta u 57 država širom svijeta , a  standardnim putem na 35,9 miliona lokacija širom svijeta. Sve povoljnosti koje su važile za prethodnu Premium karticu sada važe i za novu karticu: popusti kod partnera i prijatelja Premium projekta, kupovina na rate, podizanje novca na bankomatima HB bez provizije, kao i dodatni popusti od 5% na cijene telefona u T-Shop-ovima.

Uz Premium Debit MasterCard®  PayPassTM karticu  korisnici imaju potpunu kontrolu, jer kartica prilikom plaćanja sve vrijeme ostaje u njihovim rukama i idealna je kada je malo vremena za trgovinu na raspolaganju. Da bi izvršio plaćanje iznosa do 15 eura, kupac treba samo da prisloni karticu terminalu za beskontaktno plaćanje bez provlačenja  kartice i ukucavanja PIN koda.  Zeleno svijetlo na lampici na čitaču i kratak zvučni signal označavaju uspješno obavljenu transakciju. Za sve iznose preko 15 eura, postupak plaćanja je isti, samo tada korisnik kartice mora unijeti PIN kod.

„MasterCard® PayPass™ je jedna od najsavremenijih platnih tehnologija i naša dosadašnja iskustva su pokazala da su tržišta na kojima je PayPass plaćanje naišlo na široku primenu doživela neku vrstu revolucije. Debit MasterCard PayPass kartica Hipotekarne banke garantuje siguran, brz i jednostavan metod plaćanja i kao takva unapređuje iskustvo kupovine i stil života korisnika. Ova inovativna kartica omogućava da se plaćanja obave brzo, prislanjanjem kartice na beskontaktni čitač, čak i bez unošenja PIN koda za iznose ispod 15 eura, a sve transakcije su potpuno sigurne zahvaljujući višeslojnoj bezbednosnoj zaštiti. U ime kompanije MasterCard Europe, želela bih da se zahvalim Hipotekarnoj banci, našem cenjenom partneru, na prepoznavanju potrebe za ovakvim proizvodom na crnogorskom tržištu i uvereni smo da će potrošači u Crnoj Gori rado prihvatiti ovaj moderan način plaćanja“, izjavila je Jelena Ristić, predstavnica kompanije MasterCard Europe za tržišta Crne Gore i Srbije.

„Za 20 -ak dana će biti dvije godine od uvođenja Premium programa, koji su Telekom i HB zajednički lansirali na domaće tržište, kao prvi projekat takve vrste u našoj zemlji. Raduje nas što je ovaj, po mnogo čemu inovativan i pionirski projekat, pokazao u prethodnom periodu svoju vrijednost. Popularnost Premim programa je sve veća, tako da danas imamo već više od 10 hiljada korisnika Premium kartice, a istovremeno raste i broj Premium partnera – danas ih ima preko 150, na više od 600 prodajnih mjesta. Rekao bih da je velika prednost ovog programa u tome što se stalno dopunjava novinama pa tako i uvođenje Premium Master Card-a predstavlja još samo jedan važan korak u razvoju Premium programa. Sigurni smo da je pred nama i našim klijentima još mnogo toga što ćemo im ponuditi  i što će ih obradovati u budućnosti“, izjavio je Đuro Stojanović, direktor rezidencijalnog marketinga iz Crnogorskog Telekoma, dodajući da su se odlučili za Hipotekarnu banku zbog njihove inovativnosti na crnogorskom tržištu.

Zamjena starih Premium kartica novim  Premium Debit MasterCard Paypass karticama je besplatna do 1. novembra 2013. godine, a nakon toga će se naplaćivati u iznosu 1,8 eura. Redovno reizdavanje kartice se ne naplaćuje. Nakon prezentacije kartice, priređen je svečani koktel. (portalanalitika.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *