Pubsonic odlazi u ‘Silicon Valley’ na krilima američkog Blackbox Connect programa!

Dodajte komentar

Poznati srpski startup Pubsonic, koji nastoji olakšati pretragu i analizu biomedicinskih podataka primljen je u ekskluzivni Connect program iza kojeg stoji Blackbox akcelerator koji se nalazi u srcu tehnološke i IT industrije – Silicijumskoj dolini. Ovaj akcelerator specijalizuje se za non-US startupe koji dolaze iz čitavog svijeta, a Pubsonic je po svemu sudeći imao zaista mnogobrojnu konkurenciju.

Ono što je speficično za Connect program jeste to što se učešće u njemu plaća, ali je Pubsonic dobio podršku od samog Blackboxa kao i partnera iz New Yorka. Connect program je apsolutno fokusiran na intenzivnu podršku startuGađapima i ne uzima udio u kompanijama koje pomaže. U okviru samog programa ne postoje generacija startupa tako da je imperativ stavljen upravo na podršku koja se tim putem dobija.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Ivana Gađanski, osnivač Pubsonica izjavila je za portal Netokracija da su osnivača Blackboxa, Fadi Bisharu upoznali na Balkan Venture Forumu u Sofiji, te da su dodatnu priliku za upoznavanje imali upravo na Shift konferenciji u Splitu:

“Priča sa njim je toliko dobro prošla da nas je pozvao da apliciramo za Blackbox Connect program, jer želi da nas poveže sa svojim kontaktima i fondovima iz Silikonske doline. Sa naše strane dileme nije bilo, jako malo startupa iz Evrope krene od ideje i stigne do Silikonske doline za nekih 6 mjeseci.”

Ivana takođe dodaje da će iskustvo koje će biti stečeno u Silikonskoj dolini biti neprocjenljivo, te da je jedan od spikera u programu i Emil Eifrem iz Neo4J – kompanije specijalizovane za grafičke baze podataka čije proizvode Pubsonic namerava da koristi. Pored Eifrema, među programskim spikerima nalaze se i Dave McClure (500startups), David Bloomberg (Bloomberg Capital),Steven Kan (Google) i mnoga druga, poznata imena “doline”.

Izvor: Portal Netokracija
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *