Pet godina Merkur osiguranja u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Ove godine Merkur osiguranje a.d. Podgorica obilježava 5 godina svog uspješnog poslovanja u Crnoj Gori. Istovremeno u ovoj godini osnivač i vlasnik društva, Merkur Versicherung AG iz Austrije proslavlja značajan jubilej – 215 godina svog postojanja.

Merkur osiguranje a.d. Podgorica je u 100% vlasništvu Merkur Versicherung AG, koje je najstarija osiguravajuća kuća u Austriji (osnovana 1798 u Gracu). Odluka o širenju na zemlje nekadašnje Jugoslavije donešena prije 20 godina pokazala se uspješnom, a Merkur osiguranje a.d. Podgorica je peta kćerka po redu.

Poslovanje Merkur osiguranja u Crnoj Gori započeto je u novembru 2008.godine i zasnovano na inovacijama kao i na kontinuiranom i stabilnom rastu. To potvrđuju i najnoviji podaci: Merkur osiguranje a.d. je osiguravajuće društvo sa najvećim rastom tržišnog udjela u 2013. godini (15,21% na 30.06.2013.god). U ovom trenutku, brigu za osiguranje svog života i zdravlja Merkur osiguranju je povjerilo preko 14000 klijenata u Crnoj Gori!

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Alois Sundl, Generalni direktor Merkur Versicherung AG: „215 godina Merkur Versicherung i 5 godina Merkura u Crnoj Gori za naše klijente i partnere predstavlja: iskustvo, tradiciju, sigurnost i stabilnost. To su vrijednosti na kojima se zasniva naša kompanija danas i u budućnosti.“

Merkur osiguranje a.d. Podgorica je pouzdan partner, koji svojim klijentima pruža prvoklasnu uslugu i kvalitetne i vrijedne vrste osiguranja. Ove vrijednosti i tradicija najstarijeg osiguravajućeg društva u Austriji su pokretači uspjeha u Crnoj Gori.

„Sigurnost djece, porodice, doma kao i osiguranje najvažnijeg dobra – zdravlja – su za nas ključni. Merkur posebnu pažnju poklanja ovim vrijednostima danas, a i u budućnosti.“ Marko Ivanović, Izvršni direktor Merkur osiguranja a.d. Podgorica.

U veoma uspješnoj poslovnoj 2012. godini. ostvaren je prihod od premija u iznosu od 969.726,19 EUR, što predstavlja rast od 20% u odnosu na prethodnu godinu. Ukupna aktiva na kraju 2012. god. je iznosila 2.438.993 EUR, a ukupni kapital 922.778 EUR. Vrijednost tehničkih rezervi iznosi 1.378.225,50 EUR. Ovi pokazatelji predstavljaju ključnu sigurnost za klijente Merkur osiguranja a.d. Podgorica.

Ovako dobar poslovni rezultat je omogućio učešće u dobiti u iznosu od 9.982 EUR za više od 600 osiguranika, kao i isplatu 61 odštetnog zahtjeva u iznosu od 97.048,30 EUR.

Merkur osiguranje a.d. Podgorica posluje na teritoriji cijele Crne Gore sa sjedištem direkcije u Podgorici.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *