Terna i CGES: Kataneo danas o nastavku saradnje

Dodajte komentar

Direktor italijanske kompa­nije Trna Flavio Kataneo da­nas će sastati sa predstavnici­ma Crnogorskog elektoprenosnog sistema sa kojima će raz­govarati o nastavku saradnje. Uz Katanea u službenu posjetu Crnoj Gori dolazi i ministar za ekonomski razvoj Italije, Fla­vio Zananato. Terna i CGES prije dvije godine potpisale su ugovor o izgradnji podvodnog kabla između Crne Gore i Itali­je, koji ujedno sadrži i odredbe o kupoprodaji i prenosu akcija sa CGES-a na Temu.

Iz CGES su Dnevnim novinama kazali da se projekat odvija planiranom dinamikom i da nema ozbiljni­jih problema koji bi ugrozili re­alizaciju projekta, osim tekućih manjih problema koji su, kako su kazali, uobičajeni za ovako složene projekte, prenosi portal Analitika.

Poćetak većih građevinskih radova, kako navode u ovoj kompanije, realno je očekiva­ti već sa početkom nove građe­vinske sezone.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Radovi na prvom dijelu tra­se dalekovoda, kao i na lokaci­ji trafostanice i konvertorskog postrojenja je gotovo završen, dok se na drugom dijelu tra­se identifikuju vlasnici i vode pregovori.

“Terna je odabrala isporučioce opreme za konvertorska po­strojenja i sam podmorski kabal, CGES je otvorio ponude za izvođača dalekovoda od Lastve do Čeva, a prikupljanje ponuda za trafostanicu u Lastvi je u to­ku”, istakli su iz CGES-a.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *