Hrvati i Indijci mjerkaju KAP

Dodajte komentar

Predstavnici hrvatske kompanije TLM-TVP iz Šibenika i indijske Vedante risorsis obišli su juče Kombinat aluminijuma Podgorica, potvrdio je Dnevnim novinama vođa menadžerskog tima koji upravlja fabrikom Nebojša Dožić.

On je kazao da su utisci “gostiju” veoma dobri, kao i da uskoro očekuju njihove ponude. Prema riječima Dožića, potencijalni investitori neće čekati kraj stečaja za dostavljanje ponuda.

“Posjeta je u toku. Došli su da vide kompletan Kombinat, da vide o čemu se radi, pa će dati ponudu. Obilaziće fabriku i narednih dana”, kazao je.

Odgovarajući na pitanje da li su potencijalni investitori zainteresovani za pokretanje prerađivačkih kapacita, Dožić je odgovorio da su sve varijante u igri.

“Veoma su zainterosovani za Kombinat aluminijuma. ‘Snimaju fabriku’, gledaju sve mogućnosti, sve opcije su im predočene, a njihovi prvi utisci su dobri”, istakao je Dožić, pišu Dnevne novine, prenosi Cdm.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Prema njegovim riječima mogući investitori neće čekati kraj stečaja, već će, ukoliko im se dopadne, dostaviti ponudu.

“Oni su došli da podgledaju situaciju u fabrici, nakon toga ćemo tek početi da razgovaramo. Ukoliko im KAP bude interesantan, pregovaraćemo i o struji. Biće vremena za pregovore”, kazao je Dožić.

Stečaj je u KAP uveden 8. jula, zbog duga od 386 miliona eura, uz mogućnost dostavljanja plana reorganizacije u periodu od tri mjeseca.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *