Fabrika elektroda potpisuje ugovor sa ARIT-om

Dodajte komentar

Fabrika elektroda “Piva” iz Plužina do 24. septembra će potpisati ugovor o prodaji elektroda sa sarajevskim ARIT-om, potvrdio je za portal Refleksija direktor FEP-a prof.dr Radenko Pejović.

“Po ugovoru, ARIT će nama plaćati dio žicom, a mi ćemo njima isporučivati elektrodu. ARIT razgovarati sa 250 firmi po Bosni i vidjeli koliko je realno moguće da se plasiraju naši proizvodi, tako da se precizno ne može definisati vrijednost ugovora za sljedeću godinu”, rekao je Pejović, koji je sa sarajevskom fabrikom počeo saradnju početkom 2013. godine.

Prodaja elektroda do sada nije bila zadovoljavajuća, jer realizacija kredita, kaže Pejović, nije išla po planu. Sa druge strane, ističe on, tržište je veoma problematično.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“I zemlje u regionu su u krizi, tako da su sužene mogućnosti za plasman. Naš najveći kontakt u Crnoj Gori je Brodogradilište. Uglavnom moramo biti orijentisani na izvoz, i to prema Srbiji i Bosni. Što se tiče Hrvatske i Slovenije, one imaju svoje fabrike, tako da je nemoguće tamo plasirati elektrode. Takođe, sarađujemo sa Albanijom, Makedonijom, a imamo dosta kontakata i sa drugim zemljama, poput Turske. Međutim, sve to ide sporo i veoma teško”, rekao je Pejović, navodeći da “Piva” pokušava na sve načine da izađe iz finansijskih problema i da plasiraju svoje proizvode, ali da to ne ide na očekivan način.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *