Vukićević i Radonjić u Savjetu Banke za razvoj SE

Dodajte komentar

Službenici Ministarstva finansija Nikola Vukićević i Miodrag Radonjićpredstavljeće Crnu Goru u Administrativnom savjetu Banke za razvoj Savjeta Evrope, odlučila je Vlada.

U Informaciji koju je usvojila Vlada na prošloj sjednici, podsjeća se da je Crna Gora 11. maja 2007. godine postala član Savjeta Evrope (CEB), a na osnovu razmjene potrebne dokumentacije između tadašnjeg Ministarstva inostranih poslova Crne Gore i CEB-a, postala punopravan član pomenute banke.

– Dužnost predstavnika Crne Gore u Administrativnom savjetu CEB-a, kao jednog od najvažnijih tijela pomenute banke, obavlja Nikola Vukićević, Generalni direktor Direktorata za budžet. Istovremeno, dužnost zamjenika predstavnika Crne Gore u tom tijelu CEB-a, u prethodnom vremenskom periodu, obavljao je Boris Bušković, tadašnji pomoćnik ministra finansija za trezor. Uzevši u obzir činjenicu da Bušković više ne obavlja dužnost pomoćnika ministra finansija (generalnog direktora Direktorata), smatramo racionalnim i politički ispravnim imenovati novog zamjenika predstavnika u Administrativnom savjetu CEB-a.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

– Imajući u vidu da je uobičajeno da zemlje članice CEB-a u tom tijelu budu predstavljene od strane visokih zvaničnika Ministarstva finansija, predlažemo da dužnost zamjenika predstavnika Crne Gore u Administrativnom savjetu CEB-a obavlja Miodrag Radonjić, novoimenovani Generalni direktor Direktorata za Državni trezor. Istovremeno, dužnost predstavnika Crne Gore u Administrativnom savjetu CEB-a i dalje bi obavljao Nikola Vukićević, Generalni direktor Direktorata za budžet, navodi se u Informaciji Vlade.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *