Objavljena lista poreskih obveznika povratnika u prekršaju

Dodajte komentar

U radu inspekcijskih službi, posebno inspektora Poreske uprave, zabilježeni su česti slučajevi da poreski obveznici, uprkos sprovedenim sankcijama, ponavljaju kršenje propisa, odnosno u više uzastopnih navrata čine iste prekršaje.

Broj podnijetih prekršajnih prijava, u periodu od 1. marta do 28. avgusta ove godine, iznosio je 481.

U listi poreskih obveznika protiv kojih su, u više navrata, od strane Poreske uprave, podnijete prekršajne prijave, može se primijetiti da u prednjače oni u Baru i Podgorici.

Komplet listu možete pogledati OVDJE.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Na primjer, protiv DOO “F & P”- Bar podnijeto je sedam prekršajnihj prijava, DOO “LUSHAJ COMPANY”, DOO “ESKIMO MONT” i DOO “SIBAD”, takođe iz Bara, po četiri prijave.

U Podgorici su protiv AD “ Jugopetrol “Kotor“ benzinske stanice podnijete tri prekršajne prijave, kafea “Grenwich” dvije, DOO “ KAVARIĆ GROUP” robna kuća “Zećanka 3“ takođe dvije, Hotela “Ramada” tri.

Protiv JP “Čistoća“ u Herceg Novom podnijete su tri prekršjne prijave, a protiv JP “Vodovod“ pet.

Na spisku se nalaze i Pljevlja, pa su tako, na primjer, protiv DOO”ANDREAS”  u ovom gradu podnijete dvije prekršajne prijave.

Ministarstvo finansija, u cilju suzbijanja ovakve prakse, te unaprjeđenja poreske discipline, prati regulativu iz ove oblasti i sagledava potrebu njene korekcije, na način da se pooštri kaznena politika prema povratnicima u prekršaju i uvedu rigorozne mjere prema  ovim subjektima (npr. oduzimanje licence).

“U tom pravcu, u toku je analiza iskustava novih članica EU, posebno Poljske, koja je, uvođenjem rigidnijeg tretmana poreskih obveznika – povratnika u prekršaju, ostvarila zavidne rezultate u borbi protiv sive ekonomije i, time, unaprijedila fiskalnu disciplinu“, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *