Odlična turistička sezona u Tivtu, 15 odsto više turista nego lani

Dodajte komentar

Ovogodišnja turistička sezona u Tivtu bila je dobra i to najbolje potvrđuju podaci koji govore da je 23. avgusta u ovom gradu boravilo 15 odsto više turista nego lani u isto vrijeme. Tome je nesumnjivo doprinio i bogat kulturni program po kome je ovaj grad prepoznat, a direktorica Centra za kulturu Milena Radojević kaže da je festival Purgatorije opravdao sva očekivanja i da je publika imala priliku da vidi pedesetak programa. Izuzetno živo je i u tivatskoj marini Porto Montenegro u koju je od maja do danas ušlo 1469 brodova.

“Rezultati turistističke sezone u Tivtu su pozitivni i statistika koja se radi svakog petka, govori da je u Tivtu 23. avgusta boravilo 15 odsto više turista nego u isto vrijeme prošle godine. Takođe, naplata boravišne takse je 25 odsto bolja nego prošlog ljeta. Svake godine radimo anketu među turistima i ona će pokazati koliko su oni bili zadovoljni. Očekujemo da će njihovi utisci biti pozitivni, kazala jeTamara Petković iz TO Tivta.

Kada je riječ o kulturnom programu, direktorica Centra za kulturu Milena Radojević naglašava da su programi festivala Purgatorije bili odlično posjećeni i da je pet predstava Centra privuklo brojnu publiku.

“Posebno nezaboravna bila je Filomena Marturano. U pitanju su desetine hiljada posjetilaca naših pedeset programa. No, od samih brojki važnije je što su ovdje gostovali ugledni književnici iz regiona, te slikari i najveći teatri iz bivše Jugoslavije”, kazala je Radojević prenosi portal Analitika.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Da je sezona bila odlična potvrđuju i u Porto Montenegru. Danilo Kalezić, portparol, ističe da je živo bilo ne samo u Marini, već i u rezidencijalnom naselju koje iz dana u dan raste.

U Marini je od maja do 26. avgusta broj dolazaka 1469 brodova, što je 30 procenata više u odnosu na prošlu godinu. Marinu je posjetilo 58 hiljada turista sedmično, naglašava Kalezić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *