Srbija: Izmjenjeni propisi u vezi sa PDV-om na hranu i opremu za bebe

Dodajte komentar

Organizacione jedinice Poreske uprave od danas su upoznate sa izmjenama propisa koje omogućavaju da se vrati PDV za opremu i hranu za bebe koje su roditelji kupili prije rođenja djeteta i obavezne su da postupe u skladu sa njima, saopštila je Poreska uprava.

Poreska uprava napomenula je da se ne može priznati pravo na povraćaj PDV ukoliko su računi izdati prije 1. januara 2013. godine s obzirom na to da se odgovarajuća odredba zakona primjenjuje od tada.

Kako je navedeno, podnosiocu zahtjeva, uz koji su priloženi računi za nabavku hrane i opreme za bebe prije datuma rođenja djeteta, može se odobriti povraćaj PDV, saglasno Zakonu o porezu na dodatu vrijednost, kao i Pravilniku o postupku ostvarivanja prava na povraćaj PDV i o načinu i postupku refakcije i refundacije PDV.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Podnosioci zahtjeva kod kojih kao validna dokumentacija nisu uzeti računi izdati prije rođenja djeteta i koji nisu podnijeli odgovarajuće pravne lijekove, treba da dostave dopunu zahtjeva za povraćaj PDV, prenosi capital.

Nadležna organizaciona jedinica Poreske uprave na osnovu dopune zahtjeva donijeće poresko-upravni akt koji će biti osnov za ostvarivanje prava na povraćaj PDV, navedeno je u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *