Trikovi lou-kost kompanija

Dodajte komentar

Jeftine avio-kompanije najčešći su izbor putnika koji žele da na kartama do određenih odredišta uštede koji dinar. Međutim, oni koji su barem jednom letjeli avionom lou-kost kompanija primijetili su izvjesne trikove kojima se služe da bi putnicima izmamili dodatni novac.

Paprena cijena prtljaga
Najočigledniji načini dodatne zarade ovih kompanija je naplata prtljaga. Tako da, iako je vaša povratna karta, na primjer, do Stokholma 100 eura, za torbu ćete doplatiti minimum 1.650 dinara. U kompaniji “Viz er”, ako propustite da torbe prijavite, platite na vrijeme, ili preko sajta, one će vam biti naplaćene na samom ulazu u avion, a tada će vas koštati 6.600 dinara (57 eura) po torbi.

Djetetu je teško reći ne kad vide igračku 
Agresivna marketinška kampanja jeste ono što putnike najviše uznemirava tokom ljeta. U toku ljeta, stjuardese i stjuardi ponudiće vam nešto iz bogate kolekcije predmeta sa logom kompanije, kao što su privesci, igračke, slatkiši, pa čak i parfemi. Računaju na to da je djeci teško reći ne ili da ste možda nekome zaboravili da kupite poklon. Takođe, budući da ni unošenje hrane, osim za djecu, nije dozvoljeno, i kesica čipsa će vas skupo koštati.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Slamka spasa za pušače
Ako ste pušač, pripremljeni ste na to da je u avionu pušenje cigareta zabranjeno. Međutim, ne svih. Tako će vas osoblje avio-kompanije “Rajan er” ponuditi elektronskom cigaretom čija je upotreba dozvoljena tokom ljeta. Naravno, prvo ćete morati da izdvojite novac i kupite to elektronsko pomagalo od njih.

Lutrija na 10.000 metara
Možete da isprobate i koliko sreće imate jer će vam u toku ljeta biti ponuđeno nekoliko vrsta greb-greb kartica, a osoblje kompanije priznaje da tokom ljeta proda i po 30 kartica. Iako na karticama obećavaju milione eura ili automobil, putnici zapravo dobijaju samo utješne nagrade kao što su olovke, privesci, majice.

Ako želite da budete VIP
Vjerovatno najbolji način zarade avio-kompanija je na propusnicima za ukrcavanje. Putnik koji želi da ima prvenstvo ulaska u avion, mora da doplati kartu po cijeni od 880 dinara (7,7 eura). Može da uđe prvi u avion, ali to mu ne garantuje da će sjesti na mjesto koje je želio jer je to mjesto možda neko unaprijed rezervisao.

Komfor se dodatno plaća
Takođe, ako ste malo viši ili imate duže noge, biće vam potrebno više prostora, ali i on se naplaćuje. Takozvano XXL sjedište je od 600 do 2.000 dinara (5 – 17 eura), a toliko u “Viz eru” košta i prostor za noge. Sve što vam treba možete da rezervišete putem pozivanja pozivnog centra. Naravno, ova usluga će vam biti naplaćena i to 60 dinara (0,5 eura) po minutu.

B92.net

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *