“Prese”: Krstićeva herkulovska misija

Dodajte komentar

Vunderkind sa Jejla Lazar Krstić treba kao ministar finansija da Srbiju spase od bankrota, ocjenjuje bečki dnevnik “Prese”.

List ističe da se Krstić ne može žaliti na nedostatak pohvala, navodeći da ga mediji slave kao genija i vunderkinda još prije polaganja zakletve.

Krstić je predstavljen kao majstor štednje, koji je do sada radio kao savjetnik za konsultantsku kuću Mekinsi u Njujorku, a u intervjuima priprema gradjane na štednju.

“Da bi došlo do boljitka moramo preduzeti i nepopularne mjere”, prenosi Prese njegove reči.

List ukazuje da je državni deficit ove godine povremeno prekoračio i granicu od osam odsto, a da je državni dug u medjuvremenu porastao na 58 odsto.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Penzije i plate državnih službenika ne smiju više rasti sa stopom inflacije, i istovremeno zemlji je potrebna nova poreska disciplina, ističe u Nišu rodjeni matematičar, koji je u svojoj domovini sve škole završio kao najbolji, a na Jejlu diplomirao ekonomiju i političke nauke, podsjeća dnevnik, prenosi b92.

Bradom i odijelima Krstić pokušava pred svoju herkulovsku misiju da kompenzuje svoju mladost i nedostatak iskustva, ocjenjuje Prese.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *