Vlada objavila spisak poreskih obveznika koji žele da plate poreski dug svojom imovinom

Dodajte komentar

Deset crnogorskih poreskih obveznika sa poreskim dugom, prijavilo se Poreskoj upravi za prebijanje duga, kako bi svoje neplaćene poreske obaveze izmirili- imovinom.

Kako se navodi u Informaciji dostavljenoj Portalu Analitika, a koja je usvojena na prošloj sjednici Vlade, to su preduzeća: Putevi Podgorica, PKB Herceg Novi, Cijevna komerc, Codra, MMK Standard, Montri Igalo, Put Bar i Ibon Nikšić. Od opština za prebijanje duga ovom metodom su se prijavile lokalne samouprave Budve i Ulcinja.

Od deset navedenih preskih obveznika, utvrđeno je da je poreski dug Ibona 243.329 eura, dok kod ostalih poreskih obveznika treba da se dopuni dokumentacija i utvrde precizne cifre.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Podsjetimo, Vlada Crne Gore donijela je Uredbu o postupku naplate poreskih potraživanja imovinom poreskog obveznika. Ovom Uredbom se predviđa mogućnost plaćanja poreskih obaveza imovinom na kojoj ne postoje tereti. Ova Uredba je stupila na snagu 13. aprila ove godine i poreski obveznici imaju mogućnost da u roku od 60 dana podnesu zahtjev za zaključivanje ugovora o ustupanju imovine državi u cilju izmirivanja svih vrsta poreskih obaveza. Imajući u vidu da je rok bio kratak Vlada je produžila rok do 31.jula ove godine. Poreskim dugom u smislu ove Uredbe smatra se poreski dug koji prelazi 100.000 eura.

Poreski dug u Crnoj Gori, na kraju prošle godine iznosio je 354 miliona eura, što je više od 11 odsto BDP-a. To je najveća stopa poreskog duga u regionu, a svakako i među najvećim u Evropi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *