Moratti i definitivno prodaje Inter

Dodajte komentar

Ono što su italijanski mediji do sada nagađali, dobilo je u nedjelju i službenu potvrdu, a to je da je predsednik milanskog Intera Massimo Moratti spreman da proda klub. Moratti (68), koji je preuzeo klub 1995. godine od Ernesta Pellegrinija, je nagađanja potvrdio Gazzetti dello Sport, izvoru koji je i pokrenuo celu priču oko prodaje kluba.

“Nostalgija je iza mene. Odlučio sam gledati prema budućnosti. Inter ima slična dugovanja kao i najveći klubovi svijeta i zbog toga sam zabrinut”, rekao je Moratti.

Gazzetta dello Sport piše da je vlasnik i predsjednik milanskog kluba nadomak odluci da za 300 miliona eura proda 75-odstotni vlasnički udio. Kupac je indonezijski tajkun školovan u SAD-u Erick Thohir, koji “operiše” ponajprije u medijskoj industriji, premda je nasljednik u porodici koja je bogatstvo stekla u autoindustriji i investicionom bankarstvu.

Kao mudar biznismen, 43-godišnji Indonežanin želi zadržati Morattija na vodećoj menadžerskoj funkciji u klubu, te će tako 68-godišnji Italijan vjerovatno zadržati dužnost izvršnog predsjednika. Klub u kojem će zadržati 23,3 odsto (1,6 odsto ostalo bi Pirelliju) vlasničkog udjela Moratti bi s Thohirom vodio u sinergiji.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Cilj projekta izgradnja je jakog sportskog međunarodnog brenda, posebno na području Jugoistočne Azije, prenosi Bizlife.

Thohiru je cilj sanirati klupski dug i revitalizovati u marketinškom i komunikacionom smislu. Planira finansije dovesti u ravnotežu kroz sledeće dvije sezone, te nakon toga početi ostvarivati stabilan ekonomski rast.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *