Konzorcijum za NDKP tražio pomjeranje roka za uplatu

Dodajte komentar

Konzorcijum koji je 19. juna sa predstavnicima Vlade i opštine Podgorica potpisao ugovor o kupoprodaji akcija za Novi duvanski kombinat tražio je odlaganje za uplatu 7,1 milion eura za 100 odsto akcija, a Tenderska komisija prihvatila je taj zahtjev – saznaje Pobjeda.

Prvobitno dogovoreni rok za uplatu tih sredstava bio je 50 dana od potpisivanja ugovora, što znači da ističe sa prvom sedmicom avgusta.

Kako nezvanično saznajemo, konzorcijumu koji čine Partner company iz Danilovgrada, užički Primat i budvanski Jaz Express Komisija je na jučerašnjoj sjednici odobrila novi rok za uplatu novca – 31. avgust. Predstavnici konzorcijuma su Komisiji dostavili i pismo garancije jedne renomirane banke da će sredstva uplatiti do kraja narednog mjeseca.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Konzorcijum, koji je bio jedini zainteresovan na tenderu za privatizaciju NDKP putem izgradnje fabrike, nakon pregovora je ponudio kupoprodajnu cijenu za 100 odsto akcija 7,1 milion eura.

Investitor je planirao da uloži 9,42 miliona eura – obaveznog investicionog programa za gradnju fabrike, kao i dodatnog za remont postojećih i kupovinu novih mašina. U prvoj godini proizvodnje vlasnik će zaposliti najmanje 100 radnika, a u narednim godinama sukcesivno do 150 radnika, uglavnom iz DKP u stečaju.

Osim opreme iz DKP, koja je već preuzeta u vlasništvo NDKP, nova fabrika preuzeće i tehnologiju i brendove domaćih cigareta.

Nova fabrika biće, kako je planirano, građena u industrijskoj zoni na Tuškom putu, a za početak gradnje ispunjeni su svi tehničko-pravni uslovi. Nakon što investitor uplati novac za akcije, gradnja može da počne, a rok za završetak je 12 mjeseci.

U Ministarsvu poljoprivrede vjeruju da će gradnja nove fabrike biti dobra osnova za revitalizaciju proizvodnje duvana u Crnoj Gori, konkretnije području Malesije i Zete.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *