Dan: Zaplijenjen brod sa švercovanim cigaretama iz DKP

Dodajte komentar

Grča policija je zaplijenila brod sa 53.760.000 cigareta “Kleopatra” proizvedenih u Duvanskom kombinatu Podgorica (DKP), navodi izvještaj Svjetske carinske organizacije (WCO), piše današnji Dan u štampanom izdanju.

“U Luci Kisamos grčke vlasti zaplijenile su pošiljku krijumčarenih cigareta. Brod koji je došao iz Bara (Crna Gora) i išao ka Tobruku (Libija) prevozio je 53.760.000 cigareta brendiranih kao “Kleopatra””, piše u godišnjem izvještaju WCO.

Brod “Noje” je pripadao jednoj egipatskoj kompaniji. On je krenuo iz Bara, a u luku Kisamos je svratio zbog dopune goriva. Grčka je tada privela pet Albanaca koji su bili posada broda, a švercovne cigarete su pripadale firmi  ”FZE Liberty”, registrovanoj u Ujedninjenim Arapskim Emiratima (UAE).

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

List “Dan” je u spetembru prošle godine pisao o proizvodnji cugareta “Kleopatra” u DKP po navodnoj narudžbi “FZE Liberty”, za koju je utrvrđeno da ne postoji u registru firmi u UAE.

Inače, cigarete “Kleopatra” proizvodi egipatska kompanija “Eastern Egypt Company”, koja je najavila tužbu protiv odgovornih za šverc cigareta.

Dojava grčkoj policiji o švercu cigareta stigla je od oficira za vezu britanske specijalne službe za borbu protiv organizovanog kriminala pri britanskoj ambasadi u Atini. (Dnevne novine DAN)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *