Vlada raspisuje teneder za istraživanje nafte i gasa

Dodajte komentar

Prijavljivanje za istraživanje nafte i gasa u našem podmorju može i zvanično da počne. Vlada je na današnjoj sjednici odlučila da otvori tender, rekao je nakon sjednice Vlade ministar ekonomije Vladilir Kavarić.

“Donijeli smo odluku o raspisivanju tendera za 13 blokova, u našem podmorju, i radi se o nekoj površini od 3.000 kilometara kvadratnih. Nema takmičenjama u cijenama, Vlada je definisala fiskalnu politiku u ovoj oblasti. Zahvat će biti do 70 odsto neto profita koji ostvare naftne kompanije, pri čemu je pošto je profit rastegljiva kategorija, precizno ćemo definisati šta je to što ulazi u obračun troškova”, pokasnio je on.

Prema njegovim riječima interesovanja već ima, jer su se neke kompanije već raspitivale, pa su svoje ponude poslale putem pisma.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Kavarić je istakao da je Vlada jasno odlučila ko može da se kandiduje za istraživanje.

“Na tenderu neće moći da učestvuju firme sa of shore destinacija, neće učestovati firme sa destinacija sa kojima Crna Gora nema pravnu saradnju sa mogućnošcu pravne pomoći, i neće moći da učestvuju firme za koje nije poznat vlasnik u posljednjem ishodištu”, obrazložio je Kavarić.

Tender će biti otvoren narednih sedam mjeseci, tačnije do februara sljedeće godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *