Usvojena Informacija o stanju u KAP-u

Dodajte komentar

Vlada je na jučerašnjoj sjednici usvojila Informaciju o stanju u KAP-u nakon otvaranja stečajnog postupka, saopšteno je nakon sjednice.

“Razmatrajući ovu informaciju Vlada se upoznala sa osnovnim  aktivnostima Privrednog suda u cilju zaštite stečajne mase i u tom smislu, incijativom Suda prema Montenegrobonusu u cilju održavanja proizvodnje na bazi ostvarivanja temeljnih pretpostavki za funkcionisanje Kombinata, obezbjeđivanja električne energije i sirovina”, navodi se u saopštenju nakon sjednice Vlade.

Vlada Crne Gore je, kako objašnjavaju, ovu informacija razmatrala u svijetlu činjenice da sve aktivnosti u stečaju vodi Privredni sud.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

U sklopu daljeg unapređenja finansijskog tržišta i jačanja finansijske stabilnosti, Vlada Crne Gore, na današnjoj sjednici utvrdila je Prijedlog zakona o platnom prometu, kojim se cjelovito uređuju nacionalne, međunarodne i prekogranične platne transakcije.

“Novim zakonom stvaraju se pretpostavke za unapređenje regulatornog okvira iz oblasti platnog prometa u pravcu njegovog potpunog usklađivanja sa regulativom Evropske unije, sa ciljem da se, pristupanjem Crne Gore Evropskoj uniji, ukinu razlike između nacionalnih i prekograničnih plaćanja sa zemljama članicama EU”, objašnjavaju u Vladi, prenosi rtcg.me.

U cilju usklađivanja sa novousvojenom legislativom EU, na sjednici je utvrđen i Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o sredstvima za zaštitu bilja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *