Potrubač na saslušanju tvrdio da su KAP, CGES i Vlada znali za krađu struje

Dodajte komentar

Finansijski direktor Kombinata aluminijuma Podgorica Dmitrij Potrubač (44) negirao je tokom višečasovnog saslušanja u zgradi Osnovnog tužilaštva u Podgorici da je on odobrio krađu struje na štetu Crnogorskog elektroprenosnog sistema.

Potrubač je pred tužiocem Zoranom Vučinićem i zamjenikom vrhovnog državnog tužioca Veselinom Vučkovićem naglasio da je postojao interni dogovor da CGES za potrebe KAP-a, bez bilo kakvog ugovora o snabdijevanju te kompanije, od 22. februara do 25. maja povlači iz evropske interkonekcije nedostajuće količine električne energije.

Finansijski direktor, kako saznaju “Vijesti”, kazao je da su svi u trouglu KAP-CGES-Vlada znali da se sa energetskog sistema povlači struja, koja je bila neophodna za održavanje proizvodnje u KAP-u.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Nakon saslušanja tužilac je Potrubaču odredio 48-časovno zadržavanje, tako da je on nakon sedam sati saslušanja odveden u pritvor podgoričke policije.

Branilac osumnjičenog Rusa, advokat Mitar Mugoša, nije želio da saopšti detalje sa višečasovnog saslušanja Potrubača koje je obavljeno u zgradi Osnovnog tužilaštva u Podgorici.

“U ovom trenutku nemam ovlašćenje da u ime klijenta dajem bilo kakve izjave za javnost”, kazao je Mugoša.

Uprava policije saopštila je da se na osnovu dosadašnjih podataka vjeruje da su KAP i uhapšeni finansijski direktor, kao odgovorna osoba u menadžmentu, od 22. februara do 25. maja 2013. protivpravno prisvojili električnu energiju u količini od 190.515 MW/h, koja je bila vrijedna 9.640.079 eura.

Krađa struje je počinjena na teret Crnogorskog elektroprenosnog sistema.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *