Struja od avgusta skuplja tri odsto?

Dodajte komentar

Struja bi od avgusta trebalo da poskupi između 2,5 i tri odsto što je više nego duplo manje u odnosu na procjenu regulatora, saznaje televizija Crne Gore.

Ako tako i bude, od 1. avgusta kilovat struje plaćaće se skuplje jedan cent sa uračunatim porezom na dodatnu vrijednost PDV od 19 odsto.

Savjetnik u Centru za zaštitu potrošača CEZAP Predrag Boljević smatra da je to negativna vijest za crnogorske potrošače.

“U trenutnoj situaciji kada smo svjedoci da padaju plate, kada je PDV povećan na 19 odsto, najava poskupljenja struje i za 0,5 odsto bi bilo nešto što zabrinjava i sigurno će imati negativne efekte na standard popuilacije“, kazao je za RTCG Boljević.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

On ne vjeruje da je priča od tri, umjesto planiranih 6,17 odstoposkupljenja struje, rezultat novih momenata na tržištu.

“Ovo smanjenje procenta poskupljenja struje je uzrokovano određenim političkim i socijalnim trenutkom u kom se država nalazi“, istakao je Boljević.

Pored iznalaženja modela za izmirenje duga Kombinata aluminijuma Podgorica KAP za struju, aprilskim skupštinskim zaključcima je precizirano i da Elektroprivreda EPCG nastavi sa subvencijama za redovne platiše i nakon 1. avgusta.

Međutim, mediji su danas u EPCG-u saznali da oni razmišljaju da ukinu popust od 10 odsto za redovne platiše. Boljević misli da bi EPCG tim potezom sama sebi “zabila autogol“, prenosi cdm.me.

“Toplo im preporučujem da još jednom preispitaju tu odluku”, poručio je on.

Konačnu odluku o tome donijeće Odbor direktora energetske kompanije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *