Gedžeti sa kojima možete na ronjenje

Dodajte komentar

Ako volite da slušate muziku dok se tuširate ili da razmjenjujete SMS dok ležite u kadi, vodootporni gedžeti su pravi izbor za vas.

Oni će, naravno, biti podjednako korisni i avanturistima koji vole plivanje i ronjenje.Kompanija “Soni” proizvela je vodootporni tablet “ekspirija Z”, koji podjednako dobro funkcioniše i mokar i suv, pa ga možete koristiti čak i tokom tuširanja. Ovo je korak naprijed u odnosu na mobilni telefon istog naziva, a trenutno se u prodaji mogu naći i drugi vodootporni gedžeti.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Ekspirija z telefon
Prethodnik novog “Sonijevog” tableta je vodootporni mobilni telefon sa istim oznakama. Pomalo težak za držanje, ali kvalitetnog i savremenog dizajna, “ekspirija Z” telefon odlično je zaštićen tako što su mu svi portovi zatvoreni poklopcima koji se lako otvaraju. TFT ekran od pet inča i full HD rezolucije daje dobru sliku, ali poredeći ga sa super AMOLED displejima, boje su pomalo isprane. Kamera je kvalitetna.

Ekspirija z tablet
Zahvaljujući zanimljivom dizajnu i veoma jakom hardveru, ovaj tablet bi mogao da se takmiči za titulu najboljeg uređaja sa ekranom od 10.1 inča. Veoma je lagan i otporan na vodu i prašinu, pa se može koristiti u svim vremenskim uslovima. Pokreće ga Android verzija 4.1.2, mada se uskoro očekuje i nadogradnja.
Boje i osvjetljenje su odlični, pa nema efekta isijavanja. Jedini problem je što se na jačem svjetlu tablet ponaša kao ogledalo.

Fudžifilm XP200 fotoaparat
Kompanija “Fudži” proizvela je vodootporni “fudžifilm XP200” fotoaparat, namijenjen svima koji žele da naprave nezaboravne uspomene na ljetovanju. Posjeduje ugrađen Wi-Fi i otporan je na padove sa visine do dva metra.
Vodootporan je do dubine od 15 metara, tako da možete napraviti prelijepe fotografije dok ronite. Aparat ne propušta prašinu i pijesak i baziran je na 16MP CMOS senzoru i 28-140mm objektivu. Možete birati crni, plavi, žuti i crveni.

Vokmen NZW-W270 plejer
Ako ste mislili da je era vokmena odavno prošla, varate se. Kompanija “Soni” predstavila je ove godine vodootporni MP3 plejer, koji se zapravo sastoji samo od slušalica. Sada svi plivači mogu da ga napune sa četiri gigabajta muzike i dobiju dodatnu energiju za aktivnosti na bazenu ili moru. Nema žica niti komplikovanih dugmića, prenose agencije.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *