Turska banka otvorila predstavništvo u Beogradu

Dodajte komentar

U Beogradu je otvoreno predstavništvo turske Halkbanke, koja je u Turskoj peta po veličini i od 2008. je banka sa najvećom stopom rasta u Evropi.

Halkbanka, kako je rekao generalni direktor Sulejman (Syleiman) Aslan na svečanom otvaranju predstavništva u samom centru Beograda, ima 850 filijala u matičnoj zemlji i kapital od 65 milijardi dolara.

Ta banka od 2008. ima najveću stopu rasta u Evropi i nastaviće sa rastom u cijelom svijetu, najavio je Aslan.

Halkbanka ima strategiju rasta na Balkanu i već ima mrežu od 27 filijala u Makedoniji“, rekao je on i dodao da otvaranje predstavništva u Beogradu pokazuje da ta finansijska institucija veruje u napredak ekonomije Srbije.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

“Ovo je samo početak u Srbiji, a nastavak će biti mnogo jači i imaće veliki značaj ne samo za Srbiju, već i za Makedoniju i Tursku“, naglasio je Aslan.

Svečanom otvaranju predstavništva Halkbanke u Beogradu prisustvovao je ambasador Turske u Srbiji, Mehmet Kemal Božaj, i mnogobrojni biznismeni. 

Prema Zakonu o bankama dozvolu za rad u Srbiji strana banka može dobiti uplatom 10 miliona eura ili kupovinom neke domaće banke u privatizaciji najmanje u vrijednosti tog iznosa, prenosi B92.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *