Business day na Ekonomskom fakultetu

Manifestacija Business day, posvećena preduzetničkim idejama studenata prve godine, održana je danas na Ekonomskom fakultetu u Podgorici.

Kako pojašnjavaju iz ove visokoobrazovne ustanove, cilj takmičenja je da se studenti upoznaju sa značajem koji biznis plan ima u razvijanju i realizaciji preduzetničke ideje, a nabolji među njma su i nagrađeni. 

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

“Treće mjesto i novčana nagrada u iznosu od 100 eura pripala je Anidi Kalender za biznis plan „Vibrirajući štap za slijepe“.  Drugo mjesto nagrada u iznosu od 200 eura pripala je Dijani Vešović za biznis ideju „Proizvodnja i prodaja ulja od sjemena grožđa“. Najbolji biznis plan je pripremila, i za to nagrađena sa 300 eura  Mirjana Šestović za biznis plan pod nazivom „Prerada organskog otpada – proizvodnja humusa“, navodi se u saopštenju.

Direktor mikrokreditne finansijske institucije Alter Modus, koja je obezbijedila nagrade, Luka Đurović, poručio je student ima da uspiješan čovjek može da bude samo onaj koji ima ideju.

Iako ste tek na prvoj godini svojih studija, pokazali ste da ste razumjeli da nije dovoljno učiti samo iz knjiga, već da treba osluškivati svoje okruženje i stalno posmatrati tržište. Svaka nezadovoljena ili neadekvatno zadovoljena potreba ciljne grupe tako može biti put ka dobroj biznis ideji“, istakao je on.

Studente je ovom prilikom pozdravio i v.d. dekana Ekonomskog fakulteta, prof.dr Milivoje Radović, koji je istakao da se ova ustanova trudi da svojim studentima pruži kvalitetna znanja, sa kojima će sjutra biti više nego respektabilan činilac na tržištu rada.

Tradicionalno, tokom trajanja manifestacije predstavljen je i novi broj časopisa “Preduzetnik” koji izlazi već petu godinu za redom.

Ovogodišnji “Business Day” bio je prilika i da 60 studenata četvrte godine sa smjerova Preduzetništvo i Računovodstvo i revizija dobiju sertifikate povodom učešća u projektu Virtuelno preduzeće, prenosi CdM.

Podijeli ovaj članak