Husović zove turske investitore

Dodajte komentar

U okviru posjete Turskoj, potpredsjednik Vlade Rafet Husović razgovarao je sa tamošnjim ministrom za razvoj Dževdetom Jilmazom, koji je kazao da njegova zemlja poklanja veliku pažnju očuvanju i razvoju odnosa između dvije države.

Husović je istakao da je saradnja Crne Gore i Turske sveobuhvatna i dobra, ali da je treba još dodatno unaprijediti, naročito na ekonomskom planu.

On je naglasio da je Crna Gora lider u regionu kada su u pitanju poreske olakšice i podsticajne mjere za investitore. U saopštenju Vlade se navodi da je bilo je riječi i o zainteresovanosti turskih firmi za izgradnju auto puta Bar-Boljare.

„Očekujemo nastavak dobre saranje na ekonomskom planu, koji bi dodatno bio unaprijeđen i potpomognut prisustvom Zirat banke u Crnoj Gori“, rekao je Husović i pozvao Jilmaza da u što skorije vrijeme posjeti našu zemlju, gdje bi bio organizovan poslovni forum na kojem bi bili predstavljeni privredni potencijali i resursi Crne Gore i povoljnosti koji se nude stranim investitorima, prenosi RTCG.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *