Konzervira se pedesetak najvećih gradilišta na Budvanskoj rivijeri

Dodajte komentar

Komunalna policija Budve ostavila je građevinskim firmama rok od petnaest dana da do 1. juna završe konzervaciju gradilišta. Cilj je da se veći priliv turista dočeka bez građevinske prašine, buke mašina i visokih kranova koji bi im visili nad glavama i ugrožavali bezbjednost.

Prema riječima Slavka Đukanovića, načelnika komunalne policije, novom odlukom o komunalnom redu izašlo se u susret investitorima da radove privedu nesmetano kraju, prenosi Pobjeda.

Sa pedesetak gradilišta sa olakšanjem su pozdravili ovakvu odluku komunalne policije. Juče su radnici na apartmanskom gradilištu Zavala „Dukljanski vrtovi“ radili na zastakljivanju posljednjih vila. Kraj Jadranskog sajma, asflatiran je prostor ispred oblakoderskog hotelskog kompleksa „Tri kule“ koji gradi podgorička kompnija „Fab lajv“. Konzerviranje gradilišta počela je još ranije niikšićka kompanija „Uniprom“, sa urednom građevinskom dozvolom za rekonstrukciju hotela ,,Budva“, sa prizemljem i tri sprata, ukupne površine 4.310 kvadrata, sa 65 soba i sedam apartmana.

nvesticiona gradnja na Budvanskoj rivijeri ove godine nije gubila na zamahu, kako se očekivalo, usljed ekonomske krize.

– Kada je riječ o podnošenju zahtjeva za izgradnju, do 1. maja se obratilo 150 korisnika, a izdato je 56 urbanističko-tehničkih uslova. Za izdavanje građevinskih dozvola, podnesen je 61 zahtjev, a izdato je 38 dozvola. Za izdavanje upotrebnih dozvola podnijet je 21 zahtjev, a izdato je 16 rješenja- saopštila je Anđa Popović, iz Sekretarijata za prostorno planiranje.

Građevinska operativa će biti na odmoru do prvog oktobra.

Stop za kamione

– Od 1. juna na budvanskim ulicama neće više biti kamiona punih šuta i zemlje. Turiste će dočekati čiste gradske ulice, bez građevinskih mašina, čiji rad tokom građevinske sezone često ugrožava osnovne gradske funkcije – kažu u komunalnoj policiji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *