Kartice Diners Cluba od danas nevažeće u Sloveniji

Dodajte komentar

Slovenačka centralna banka oduzela je licencu za obavljanje platnih usluga kompaniji Diners Club Slovenija, objavljeno je u petak u Ljubljani.

Od petka, kada joj je rješenje uručeno, ona mora onemogućiti mogućnost plaćanja transakcija u Sloveniji i inostranstvu tim karticama, objavila je slovenačka centralna banka. Mediji navode da je riječ o oko 80.000 izdatih kartica Dinersa.Diners Club Slovenija u vlasništvu je kompanije Findale Enterprises, registrovane na Djevičanskim ostrvima. Kompaniju kontroliše uticajni slovenački preduzetnik Tomaž Lovše, donedavno predsjednik Slovenačkog skijaškog saveza i jedan od osnivača američko-slovenačke mješovite privrede komore. Lovše (45) živi u Monaku, a smatraju ga jednim od najbogatijih Slovenaca.

U saopštenju Slovenačke centralne banke ne navode se razlozi za oduzimanje licence. Mediji su zadnjih sedmica javljali o navodnim teškoćama koje je Lovše imao u realizaciji nekih svojih poslovnih planova. On sam za sada nije dostupan za komentar o ovom rješenju, prenosi Seebiz.eu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *