Novi Peugeot 308

Dodajte komentar

Ovo je prva fotografija nove generacije modela Peugeot 308, koji će premijerno biti predstavljen na sajmu automobila u Frankfurtu u septembru.

Novim 308, Peugeot je demonstrirao još jedan korak u smjeru pomjeranja u luksuzniju klasu, koje je počelo sa modelima 208 i 2008.

Automobil koji će revitalizovati ambicije francuskog proizvođača u ultrakonkurentnom segmentu će krasiti luksuzni materijali, poboljšan kvalitet izrade I nova koncepcija enterijera “bez dugmića”, prenosi CdM.

Novi 308 je dug samo 4,25 metara, i rađen je na novoj PSA EMP2 modularnoj platformi, što mu je težinu u odnosu na dosadašnji model smanjilo za 140 kg.

Nova platforma je toliko drugačija, da je rezultirala sa 116 prijava za patent.

Sa dizajnerskog aspekta, Peugeot je, kao i uvijek, išao na visoki stil. Sprijeda vidimo novu interpretaciju poznate “plivajuće” maske, a LED farovi će biti standardni kod većine paketa opreme.

Zadnja svjetla, takođe u LED tehnologiji, predstavljaju tri lavlje kandže.

Enterijer su francuski inženjeri nazvali “i-cockpit”. Tu je kompaktni volan iznad koga pogled pada na instrument tablu, a touchscreen od 245 mm drastično smanjuje broj tastera I prekidača, što donosi čist dizajn.

Peugeot 308 će se proizvoditi u fabrici u Sošou (Francuska), a prodaja počinje ubrzo nakon premijere u Frankfurtu, kad bi trebalo da stigne I na naše tržište.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *