„Dizni“ i dalje u profitu

Dodajte komentar

Neto profit kompanije „Volt Dizni“ je u drugom tromjesečju tekuće fiskalne godine, završenom 30. marta, povećan za 32 odsto, na godišnjem nivou, na 1,51 milijardi dolara ili 0,83 dolara po akciji.

U drugom tromjesečju prošle godine, profit je bio 1,14 milijardi dolara ili 0,63 dolara po akciji, prenio je Blumberg. Prihodi su u praćenom periodu porasli 10 odsto, na 10,55 milijardi dolara.

Odjeljenje tematskih parkova i brodova za krstarenje u prethodnom kvartalu je povećalo prihode za 14 odsto, na 3,3 milijarde dolara, a profit iz poslovanja za čak 73 odsto, na 383 miliona. Istovremeno je posjeta tematskim parkovima povećana za osam odsto. Investicije uložene u izgradnju i modernizaciju tematskih parkova u Americi i inostranstvu u posljednjih nekoliko godina, počinju da donose profit, rekao je glavni izvršni direktor „Diznija“ Robert Ajger.

Prihodi odjeljenja kablovske televizije povećani su za devet odsto, na 3,46 milijarde, a profit iz poslovanja za 15 odsto, na 1,72 milijarde. Poboljšanju rezultata doprinio je uglavnom sportski kanal  ESPN, prenosi Blumberg.  Istovremeno, televizijski biznis je ostvario za dva odsto manje prihode nego prošle godine,  1,5 milijardi dolara, dok je profit iz poslovanja pao za čak 40 odsto, na 138 miliona dolara, usljed sniženja rejtinga kanala ABC.

Filmski studiji „Dizni“ povećali su prihode za 13 odsto, na 1,34 milijardi dolara, a profit iz poslovanja je porastao na 118 miliona dolara, u poređenju sa gubitkom od 83 miliona dolara godinu dana ranije. Tanjugbiz.rs

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *