Dobit Moody’sa 188 mil. dolara, bolja od očekivanja

Dodajte komentar

Moody’s Corp., druga najveća bonitetna agencija, objavila je dobit za prvo ovogodišnje tromjesečje koje je veće od očekivanja, zahvaljujući potražnji za rejtingom kompanija, javlja Bloomberg.

Neto dobit porasla je na 188,4 miliona dolara, u usporedbi sa 173,5 miliona u istom lanjskom razdoblju, piše u saopštenju iz te kompanije, prenosi Banka.hr.

Dobit Moody’sa raste već tri uzastopne godine, jer kompanije koriste prednosti niskih kamatnih stopa i prodaju velike količine dužničkih papira. Iako je nivo izdavanja korporativnih obveznica smanjena u prvom tromjesečju, Moody's je povećao svoj udio u prihodima na tržištu.

Iz kompanije su rekli da su prihodi porasli 13% na 731,8 milijardi dolara¸, u poređenju sa 646,8 miliona u  prvom tromjesečju prošle godine.

Iznos izdatih korporativnih obveznica pao je za 7,5 posto na 1,09 biliona dolara u prva tri ovogodišnja mjeseca, u poređenju s 1,17 biliona u istom razdoblju 2012., prema podacima Bloomberga.

Prihodi Standard & Poor’sa, najveće svjetske kreditne agencije, porasli su u istom razdoblju 20,4 posto na 561 miliona dolara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *