Tableti neće postojati za pet godina

Dodajte komentar

Generalni direktor Blekberija Torsten Hajns izjavio je da tableti neće postojati za pet godina i da ne predstavljaju pravi biznis model u koji treba ulagati.

On je u intervjuu za Blumberg rekao da nije ljubitelj tablet uređaja, na čijem tržištu sada dominiraju Epl, Samsung, Gugl i Amazon.

„Za pet godina vam neće biti potreban tablet. Možda će vam trebati veliki ekran na vašem radnom mjestu, ali ne tablet kao takav“, ocijenio je Hajns. Blekberi je 2011. godine izbacio na tržište svoj model tableta pod nazivom „Plejbuk“, ali bez većeg uspjeha.

Ova kompanija je u posljednjih nekoliko godina zabilježila ogroman pad u prodaji svojih mobilnih telefona, koji su nekada držali skoro 50 odsto američkog tržišta, prenosi Capital.

Nakon što je Hajns početkom prošle godine došao u Blekberi, kompanija je preduzela niz mjera za povratak na scenu, a najznačajniji novitet je izlazak dva nova modela sa operativnim sistemom Blekberi 10.

Prvi model, Z10 koji ima ekran osjetljiv na dodir predstavljen je u martu ove godine, dok će drugi Q10 sa običnom tastaturom biti dostupan tokom narednog mjeseca.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *