Najviša i najskuplja građevina na primorju skoro završena

Dodajte komentar

Najluksuznija, ujedno i najveća i najskuplja građevina na Crnogorskom primorju, petnaestospratni kondo hotel „Tre cane“, vrijedan 55 miliona eura, praktično je završen, nakon što je investitor, podgorička kompanija “Fab lajv”, okončao sve spoljne radove na centralnoj, najvišoj kuli od ukupno tri.

Kompleks, smješten uz Jadranski sajam, na samo 50 metara od Slovenske plaže, potpuno je promijenio panoramski izgled Budve, jer tri, u staklu “presvučene“ kule, dominiraju najatraktivnijim centralnim dijelom grada.

„Nakon tri godine intenzivnih radova, kompleks je spolja u potpunosti završen. Dvije manje osmospratne kule su gotove i useljive, dok je centralna petnaestospratnica spolja završena, a pri kraju su i radovi u unutrašnjosti“, rečeno je „Vijestima“ u kompaniji „Fab lajv“.

Kondo hotel je, dodaju, “zamišljen kao jedan od najprestižnijih i najluksuznijih objekata tog tipa na našim prostorima”.

“Kao i svaki savremeni objekat u svijetu, tako će i ‘Tre cane’ dočekivati svoje goste na recepciji u okviru koje će funkcionisati agencija za održavanje, prodaju i rentiranje koja je zadužena za vođenje hotela i pitanja bezbjednosti i koja će izlaziti u susret i najzahtjevnijim klijentima. U okviru hotela postojaće vešeraj, a u garaži mini benzinska stanica i autoperionica. Na prvoj etaži centralne kule je savremena multimedijalna kongresna sala“, navode u “Fab lajvu“.

Na posljednjoj, petnaestoj etaži je, dodaju, bazen sa koktel barom i restoranom.

Kondo hotel “Tre cane“ je, objašnjavaju u “Fab lajvu”, prevashodno apartmanski kompleks koga čini 275 luksuznih apartmanskih jedinica, podijeljenih u tri kule.

U centralnoj kuli na svakoj etaži nalazi se po 13 apartmana, izuzimajući prvi sprat gdje su poslovni prostori.

Na svakoj od osam etaža, sa koliko raspolažu dvije manje kule, ima po šest apartmana.

Enterijeristi su u apartmanima, kako su naveli u “Fab lajvu”, “vodili računa i o najsitnijim detaljima i maksimalnoj iskorišćenosti prostora”.

“Kako je cjelokupni eksterijer kompleksa napravljen od kaljenog niskoemisionog stakla, tako su svi apartmani prozračni, a izrađen je i poseban sistem zaštite od sunca. Kompletno prizemlje hotela, kao i prva etaža centralne kule, namijenjeni su za poslovne prostore”, naveli su iz “Fab lajva”. U okviru hotela je i dvoetažna podzemna garaža – prvi nivo je javna garaža, a drugi je namijenjen za privatna vozila.

Budući vlasnici apartmana, u vrijeme dok ga ne koriste, u dogovoru sa menadžmentom, mogu da ga izdaju i tako vraćaju uloženi novac u njegovu kupovinu.

Kvadrat od dvije i po do šest hiljada eura

Cijena apartmana iznosi od 2.500 do 6.000 eura po kvadratu.

“Kompletni prostor sve tri kule ima ugrađen zaštitni sistem od štetnih gasova, video-nadzor, posebni sistem protivpožarne zaštite, kao i saobraćajnu signalizaciju. Jedan od noviteta je i sistem kontrole pristupa apartmanima, privatnoj garaži i liftovima, što dodatno garantuje bezbjednost budućim stanarima i gostima hotela. Hotel će raditi tokom cijele godine. Moguće je rentiranje apartmana kako onih u privatnom vlasništvu, tako i onih u vlasništvu hotela. Takođe, može se rentirati i garažno mjesto, kao i prostor i oprema multimedijalne kongresne sale. Brine se i o zelenim površinama i sportskim terenima u okviru kompleksa. ‘Tre cane’ su i prva ‘zelena građevina’ u Crnoj Gori, jer uz primjenu energetski efikasnih materijala, aparata i sistema, troškovi eksploatacije objekta su manji za 68 odsto od klasičnih“, naveli su iz kompanije.

vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *