Sharapova postala zaštitno lice brenda Porsche

Dodajte komentar

Njemački proizvođač luksuznih automobila Porsche izabrao je trenutno drugu teniserku svijeta Mariju Sharapovu za zaštitno lice u naredne tri godine.

„Ovo je specijalan dan za mene. Imam tu privilegiju da sarađujem sa najboljim svmetskim brendovima, ali biti partner kompanije kao što je Porsche je velika čast,“ rekla je Sharapova u muzeju kompanije u Študgartu.

Na svojoj Facebook strani Sharapova je napisala da „nije dobra kada je čuvanje tajni u pitanju, ali da je ovu čuvala tri mjeseca.“

Prema riječima direktora kompanije Matthiasa Mullera, Sharapova je perfektan izbor, jer su njen profil i harizma idealni za Porsche.

Sharapova zarađuje čak 20 miliona dolara godišnje samo od reklama, a pored Porsche-a, ona je i zaštitno lice kompanija Nike, Cole Haan, Evian, Tag Heuer i Samsung.

Time je sebe izgradila kao istinski globalni brend, jer ugovori sa ovim kompanijama potpisani su kao i ovaj sa Porsche-om, na više godina. Tako se praktično može reći da Sharapova može sjutra mirno da se povuče iz profesionalnog tenisa, a da nastavi da živi samo od tih reklama, prenosi Bizlife.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *