Protesti manjinskih akcionara Duvanskog kombinata

Dodajte komentar

Nekoliko desetina manjinskih akcionara Duvanskog kobminata u stečaju okupili su se pred sjedištem ove fabrike kako bi izrazili nezadovoljstvo prema postupcima države zbog kojih su, kako tvrde, najvjerovatnije ostali bez vlasničkog udjela u Novom duvanskom kombinatu, pišu Vijesti.

Predsjednik Udruženja za zaštitu manjinskih akcionara DKP-a Žarko Knežević podijelio je prisutnima tužbu protiv države, Glavnog grada, DKP-a, Zetagradnje i Novog duvanskog kombinata predatu Osnovnom sudu, krajem prošle sedmice.

Knežević je istakao da su ostali bez akcijskog kapitala u novoj kompaniji zbog interesa moćnih pojedinaca, a da je DKP, kompanija sa tradicijom od 113 godina osuđena na propast zbog atraktivne lokacije na kojoj se nalazi.

“Prije dostavljanja plana reorganizacija sudu i njegovog stupanja na snagu stečajni dužnik (DKP) zastupan od stečajnog upravnika 21. juna 2010. godine zaključio je sa Zetagradnjom Ugovor o prodaji svih nepokretnosti iako takav ugovor, prema izričitoj odredbi člana 31 stav 3 Zakona o insolventnosti privrednih društava nije se mogao zaključiti sve do isteka roka za potvrđivanje plana reorganizacije 2. novembra 2010. godine”, navodi se između ostalog u tužbi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *