Ministarstvo: Nepravedna odluka kompanije PayPal

Dodajte komentar

Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije iznenađeno je da se uvođenjem Srbije na listu PayPal-a nije našla i Crna Gora. Prema ranijim najavama iz PayPal-a, dobili smo čvrsta uvjeravanja da će Crna Gora dobiti PayPal sistem u paketu sa više zemalja regiona i da je 2012. godina posljednja godina u Crnoj Gori bez PayPal-a. U komunikaciji koju smo imali, informisani smo da su sva planiranja i odobravanja konačno završena, a da je još preostalo da se završi tehnički i programski razvoj.

Reagujući na novonastalu situaciju, Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije kontaktiralo je menadžement kompanije PayPal-a i u njihovom odgovoru, obaviješteni smo da je menadžment PayPal-a odlučio da grupu država koje su bile planirane za uvođenje PayPal-a u ovoj godini, među kojima je i Crna Gora, podijeli iz strateških razloga kompanije. Izražavajući žaljenje zbog toga što Crna Gora u ovom trenutku nije obuhvaćena, iz kompanije PayPal objasnili su da je odlučeno da se trenutno PayPal sistem uvede u države koje iz planirane grupe, imaju najveće tržište. Svoju odluku objašnjavaju strategijom kompanije, da se sistem uvođenja realizuje parcijalno, zbog ekonomskih razloga kompanije, a da je jedini kriterijum veličina tržišta države.

Želimo da informišemo javnost da je Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije iznenađeno postupkom i odnosom kompanije PayPal, jer su na ovaj način građani Crne Gore diskriminisani u odnosu na građane iz drugih država regiona. Izneneđenje je tim veće, ako znamo da smo prvi u regionu ispunili sve zahtjeve kompanije i eliminisali administrativne barijere koje su postojale u sistemu i bile prepreka za uvođenje PayPal-a, o čemu svjedoči i zvanična prepiska.

Ističemo da je Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije već uputilo pismo kompaniji PayPal u kojem negodujemo zbog njihovog postupka. Učinićemo sve da ova kompanija promijeni odluku, ali izražavamo rezervu, jer je i posljednji postupak dokazao da privatna kompanija širi biznis isključivo vodeći računa o ekonomskom interesu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *