Bundesbanka istražuje poslovanje Dojče banke

Dodajte komentar

Njemačka centralna banka, Bundesbanka, istražuje navode bivših radnika Dojče banke, prema kojima je taj kreditor u vrijeme finansijske krize skrivao gubitke, izjavila je osoba upoznata sa situacijom.

Istraga koju je pokrenula Bundesbanka još uvijek je u početnoj fazi, budući da zvaničnici u ovom trenutku ispituju tačnost tvrdnji, izjavila je ta osoba, a prenosi njujorški Blumberg. Njemački istražiteji planiraju da naredne nedjelje otputuju u Njujork, u cilju intervjuisanja bivših zaposlenih Dojče banke, piše jučerašnji Fajnenšel tajms.

Portparolka frankfurtske Dojče banke, Mišel Alison, izjavila je da su ovakve tvrdnje netačne, kao i da banka već sarađuje s regulatorima na tom pitanju.

Dojče banka je u martu 2010. angažovala advokatsku kancelariju „Frajd Frenk Haris Šriver & Džekobson“, kako bi sprovela unutrašnju istragu, nakon tvrdnji jednog trgovca da je banka prikrila gubitke zabilježene tokom finansijske krize.

Tri bivša radnika Dojče banke podnijela su tužbu pred američkim regulatorima za vrijednosne papire, u kojoj tvrde da je najveća njemačka banka u vrijeme finansijske krize „friziranjem“ knjigovodstvenih podataka prikrila čak 12 milijardi dolara gubitaka. Tanjugbiz.rs

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *