Josipović: Omogućiti Hrvatima da bankrotiraju

Dodajte komentar

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović založio se za donošenje zakona o ličnom bankrotu, čiji cilj treba da bude da se građanima pruži mogućnost novog početka.

– Cilj je da se građanima pruži mogućnost novog početka i da dugove koje imaju otplate srazmjerno svojoj imovini i svojim prihodima, a da jedan djo dugova bude plaćen djelimično, a ne u cjelini – rekao je Josipović. 

On je dodao da bi se time građanima nakon određenog vremena omogućilo da krenu od nule, “jer svako zaslužuje priliku za novi početak”.

Na pitanje da li je dobio odgovor iz vlade u vezi s njegovim predlozima mjera za izlazak iz dužničke krize, Josipović je rekao da u ovom trenutku “nije potrebno dobijati neke formalne odgovore” i da vjeruje da će “nešto od tih predloga zaživjeti i time olakšati život nekim sugrađanima kojima je danas zaista teško”.

– To je dobro, mjere znaju koštati, ali je bitno da je mjera efikasna i da je u korist građana – poručio je Josipović, i dodao kako su njegovi predlozi mjera naišli na plodno tlo, prenosi Tanjugbiz.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *