Deveti tender za Onogošt, cijena pala na 13,8 miliona eura

Dodajte komentar

Hoteli „Onogošt” u Nikšiću, „Teuta” u Risnu i „Nikšić“ u Sutomoru , te kafana u Šavniku juče su deveti put oglašeni za prodaju. Ukupna početna cijena je 13,8 miliona, a ponude treba dostaviti Privrednom sudu do 16. aprila. Licitacija će biti održana tri dana kasnije.

Cijena nepokretnosti HTP „Onogošt”, koji je godinu u klasičnom stečaju, pala je za 23,2 miliona eura. Dug u stečajnoj masi je tri miliona, od čega 82 radnika potražuju 11 plata, tople obroke, regrese, zimnice i druge naknade do uvođenja klasičnog stečaja. Dug po radniku kreće se od dvije hiljade do pet hiljada eura.

Prema odluci Privrednog suda hoteli HTP-a na primorju zatvoreni su u oktobru prošle godine, a hotel u Nikšiću je zvanično prestao sa radom 16. januara ove godine, kad je prestao radni odnos za 50 stalnih radnika, dok je dio i dalje angažovan na obezbjeđenju imovine.

Svim stalno zaposlenim su nakon dvomjesečnog protesta u Nikšiću isplaćene otpremnine od 5,6 hiljada eura, ali im nije povezan staž za nekoliko mjeseci, niti im je uplaćena razlika u plati.

Upravljanje HTP-om od 2004. godine preuzeo je HLT fond, a zbog duga od četiri miliona prvi stečaj je uveden u maju 2009. U novembru iste godine HLT fond počinje da sprovodi stečaj sa ličnom upravom, a u martu prošle godine uvodi se klasični stečaj. HLT je prodao 20 objekata kompanije za nekoliko miliona eura, piše Dan.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *