U Crnoj Gori se očekuje 250.000 ruskih turista

Dodajte komentar

Crnu Goru će u narednom periodu posjetiti oko 250.000 ruskih turista, najavljeno je u Moskvi tokom Međunarodnog sajma turizma „MITT 2013″, prenosi Capital.

Ministar održivog razvoja i turizma Crne Gore Branimir Gvozdenović, koji predvodi crnogorsku delegaciju na ovom sajmu, direktor Nacionalne organizacije Crne Gore Saša Radović i crnogorski ambasador u Rusiji Zoran Jocović imali su sastanke sa predstavnicima ruskih turoperatora, investitora i agencija, tokom kojih je ukazano na modele unapređenja crnogorske turističke ponude na ovom strateški važnom tržištu.

Gvozdenović je na sastancima naglasio da je fokus na stvaranju kvalitetnog hotelskog sektora, diversifikacija turističkog proizvoda, uz valorizaciju znamenitih i atraktivnih predjela crnogorske kulturne baštine, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore.

Gvozdenović je učestvovao i na Samitu ministara turizma koji je održan u okviru Sajma, kojem je prisustvovao veliki broj zvaničnika, ali i drugi značajni predstavnici turističke privrede na globalnom nivou.

On je tom prilikom ukazao na značaj budućih aktivnosti država, regiona i globalne zajednice koje se moraju fokusirati na izgradnju hotelskih kapaciteta koji zadovoljavaju kriterijume visoke kategorije, inovativnost u pogledu ponude turističkog proizvoda i ulaganje u edukaciju u turizmu.

„Ulaganje u inovativnost, obrazovanje i praktičan rad je ulaganje u budućnost“, poručio je Gvozdenović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *