Pro­pa­la i pe­ta pro­da­ja So­la­ne

Dodajte komentar

Ni na petom javnom nadmetanju za prodaju imovine Solane „Bajo Sekulić” nije bilo zainteresovanih kompanija, saopštio je „Danu” stečajni upravnik Milorad Iković.

– Za mjesec i po dana ću raspisati novu licitaciju sa nižom cijenom od 219 miliona eura – kazao je Iković.

Kupcima je nuđena nepokretna imovina, od koje je najvrednije zemljište od 15 miliona kvadrata u zaleđu Velike plaže.

Početna cijena imovine Solane na prvom javnom nadmetanju iznosila je 257,8 miliona eura, drugom 232, trećem 230 a na četvrtom 225 miliona.

Solanu od 2003. godine kontroliše podgorički biznismen Veselin Barović, koji je preko Eurofonda kupio kontrolni paket akcija za 800 hiljada eura.

U kompaniju je 2005. godine uveden programirani stečaj zbog duga od 13 hiljada eura. Ta vrsta stečaja, koji podrazumijeva da ih niko ne goni za dugove, nije dala rezultate, pa je početkom 2011. godine stečajni sudija Dragan Vučević uveo klasični stečaj. U novembru te godine Vlada je konstatovala da je Barović namjerno izgubio koncesiju na proizvodnju soli.

Skupština je u julu usvojila izmjene prostornog plana čime se Solani daje status zaštićenog područja, međutim, cijena zemljišta se uprkos tome nije smanjivala. Eurofond je zbog izmjene prostornog plana podnio žalbu Ustavnom sudu, koji se još nije izjasnio, tako da oni i dalje prodaju imovinu shodno prvoj procjeni od 257,8 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *