A2A ostvarila 260 miliona eura profita u 2012.godini

Dodajte komentar

Italijanska kompanija A2A, vlasnik 43,7 odsto Elektroprivrede, prošlu poslovnu godinu završila je sa 260 miliona eura neto profita iz redovnog polovanja. A2A je 2011. završila sa 423 miliona u minusu, što je izazvalo kritike opštinskih vlasti Milana i Breše, koji su većinski vlasnici ove kompanije. Bruto operativni prihod (prije oporezivanja, plaćanja kamate i amortizacije) A2A je povećan za 15,6 odsto na više od milijarde.

– Crnogorska Elektroprivreda je prijavila pozitivni operativni prihod– izjavio je predsjednik uprave A2A Graciano Tarantini i najavio da će odbor direktora na sjednici u aprilu predložiti da se 80 miliona eura od prošlogodišnjeg profita podijeli akcionarima kao dividenda, piše Dan.

A2A je za ovu godinu obezbijedila 730 miliona eura gotovinskog toka, nakon 360 miliona eura za investicije i 40 miliona za dividendu, tako da će moći da otplati gotovo cijeli dug od 1,08 milijardi eura zbog preuzimanja Edipauera. Neto dug kompanije je smanjen za 630 miliona eura, na 4,37 milijardi.

Tarantini je kazao da su se dogovorili sa sindikatima da niko neće ostati bez posla, niti će kompanija, sprovodeći mjere štednje, posegnuti za mjerama koje bi imale socijalni aspekt.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *