Dobro je biti bankar: Plata sedam mil. €

Dodajte komentar

Direktor švajcarskog bankarskog giganta UBS-a, Serđo Ermoti, zaradio je prošle godine 8,9 miliona franaka (7,2 miliona eura) u plati i bonusima.

Njegova zarada je prošle godine porasla za 39 odsto u poređenju sa 2011. godinom, kada je zaradio 6,4 miliona franaka, prenosi Frans pres.

Ermoti je u novembru 2011. imenovan za izvršnog direktora UBS-a, zamijenivši Osvalda Grubela koji je na tu funkciju podnio ostavku zbog skandala oko bankara UBS-a Kevkija Adobolija, koji je pronevjerio 2,3 milijarde dolara.

Godišnji izvještaj UBS-a je takođe otkrio da je velikodušni bonus od skoro 25 miliona franaka dodijeljen italijanskom bankaru Andreju Orčelu kako bi ga ubijedili da pređe iz Bank of America Meril Linč na čelo investicione bankarske jedinice UBS-a.

Orčel je u junu prošle godine došao u UBS i tada je zadužen za kontrolisanje velike reorganizacije investicione banke, koja se u posljednjih nekoliko godina nalazila u centru brojnih skandala i koja je opteretila UBS sa katastrofalnim gubicima tokom krize iz 2008. godine.

UBS je u tom odjeljenju najavio ukidanje 10.000 radnih mjesta do 2015. godine, prenosi Capital.ba.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *