Grčka Vlada rasprodaje nekretnine

Dodajte komentar

Grčka Vlada objavila je juče plan o prodaji ili dugoročnom davanju u zakup 28 državnih zgrada, uključujući prostor sa kancelarijama, zgrade ministarstava i glavni policijski štab u Atini.

Državni fond za privatizaciju nada se da će ostvarivati godišnji prihod od 30 miliona eura davanjem objekata pod zakup u narednih 20 do 25 godina.

Na listi nekretnina koje će biti ponuđene nalaze se prostorije ministarstava pravde, obrazovanja i kulture, 12 objekata poreske službe i štab atinske policije, prenio je AP. Potencijalni investitori treba da se jave do 19. aprila.

Grčka je izložena pritisku međunarodnih kreditora da pojača program privatizacije. Ostale članice eurozone i Međunarodni monetarni fond finansiraju Grčku od 2010. godine, a ukupna sredstva dostići će 240 milijardi eura.

Inspektorski tim koji su sastavili kreditori trenutno se nalazi u Atini, gdje će se sastati sa grčkim ministrima finansija, rada, razvoja i unutrašnjih poslova. Za sjutra je planiran i susret sa premijerom Antonisom Samarasom.

Inspektori se zalažu za bržu realizaciju plana o smanjenju broja zaposlenih u javnom sektoru, iako je stopa nezaposlenosti na rekordnom maksimumu od 27 odsto, a recesija taje od kraja 2008. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *