Novo rukovodstvo Asocijacije poslovnih žena Crne Gore

Dodajte komentar

Asocijacija poslovnih žena Crne Gore „Poslovna žena“ dobila je novo rukovodstvo. Na osnovu jednoglasne odluke Osnivačkog odbora Skupštine Asocijacije, za predsjednicu je izabrana Danijela Laketić (izvršna direktorka Atlas penzija), za potpredsjednicuTatjana Mitrović (suvlasnica MP Marketing), a za predsjednicu Skupštine Mirjana Paunović (vlasnica Pamark).

One su zamijenile dosadašnju predsjednicu Milosavu Milu Žugić i predsjednicu Skupštine Milicu Vuksanović koje su ove funkcije obavljale od osnivanja „Poslovne žene“ 2009. godine, dajući, kako ističu u toj organizaciji, svojim radom posebno značajan doprinos snaženju i afirmaciji Asocijacije i njenog članstva u zemlji, na regionalnom i međunarodnom nivou.

Povodom Međunarodnog dana žena, novoizabrana predsjednica Danijela Laketić najavila je nastavak rada na pružanju podrške radu članica Asocijacije, afirmaciji uspješnih poslovnih žena, promociji značaja i uloge ženskog preduzetništva, unaprjeđenja uslova poslovanja, umrežavanja i širenja dobre prakse saradnje sa regionalnim i međunarodnim strukovnim udruženjima, prenosi CdM.me.

“Obilježavanje 8. marta još jednom podsjeća na važnost zajedničkog rada predstavnika javnog, privatnog i civilnog sektora po pitanju veće uključenosti principa ekonomskog osnaživanja žena i rodne ravnopravnosti u politike, strategije i mjere države. Sadašnji nivo učešća žena u biznisu i u menadžerskim strukturama preduzeća u Crnoj Gori još uvijek nije na zadovoljavajućem nivou i ne odgovara njihovom potencijalu i ostvarenim rezultatima. Ako imamo u vidu da ekonomsko osnazivanje zena doprinosi unaprjeđenju produktivnosti, jačanju konkurentnosti i razvoju privrede, razumljivo je da podrška ekonomskom osnaživanju žena mora biti dugoročno opredjeljenje. To je preduslov ostvarenja rezultata koji će se pozitivno odraziti na žene, a time i na njihove porodice, okruženje, poslovnu zajednicu i Crnu Goru uopšte” , rekla je Laketić.

Izboru novog rukovodstva prethodilo je usvajanje Statuta usklađenog sa novim Zakonom o nevladinim organizacijama. Prema Statutu, osnivači Asocijacije su Unija poslodavaca Crne Gore UPCG i dvanaest žena preduzetnica i menadžerki. Za članicu Upravnog odbora ispred UPCG imenovana je Suzana Radulović (generalna sekretarka UPCG) a, uz predsjednicu i potpredsjednicu, ostale člаnice Uprаvnog odborа Asocijacije su: Milosava Žugić (direktorka RK Nikšićanka), Milica Vuksanović (direktorka Dr Vuksanović), Ljubica Kostić Bukarica (direktorka M.A.S. Code), Ratka Mandić (direktorka Atlant Agent), Zvezdana Oluić (PR i marketing menadžerka UPCG) i Snežana Šćepanović (komercijalna direktorka Stadion).

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *